Pred vládnou budovou Kapitolu vo Washingtone sa strieľalo

03.10.2013 Celý región

Washington 3. októbra (TASR) - Po dnešnej streľbe pred americkou vládnou budovou Kapitolu v hlavnom meste Washington polícia z bezpečnostných dôvodov uzatvorila samotnú budovu, ako aj priľahlú oblasť. Pri zásahu policajti na mieste činu zastrelili podozrivú ženu, informovala agentúra Reuters s odvolaním sa na policajné zdroje a miestne médiá.

Podľa výpovede očitých svedkov sa incident začal vo chvíli, keď osobné vozidlo prerazilo bezpečnostnú bariéru na ulici Pennsylvania Avenue neďaleko Bieleho domu. Polícia následne začala prenasledovať vozidlo až na ulicu Constitution Avenue do oblasti, kde sa nachádza Kapitol. Tam sa strhla streľba, ktorú potvrdili svedkovia.

Pri prenasledovaní vozidla utrpel zranenia jeden policajt, ktorého odviezli vrtuľníkom do nemocnice. Ľudí stojacich pred budovou Najvyššieho súdu USA, ktorý sa nachádza naprieč ulicou od Kapitolu, bezpečnostné sily prichýlili do súdnej budovy. Polícia zároveň vyzvala občanov, aby sa nezdržiavali pri oknách svojich domovov.
 
V čase streľby vo vládnej budove práve rokovali členovia Snemovne reprezentantov i Senátu. Bezpečnostné zložky Kapitolu zákonodarcov i personál uzatvorili v pracovniach budovy. Streľbu bolo počuť neďaleko budovy Hart Senate Office Building na ulici Constitution Avenue, iba niekoľko blokov od Najvyššieho súdu.

Na miesto činu následne dorazili agenti Federálneho úradu pre vyšetrovanie (FBI). Následkom incidentu okamžite uzatvorili aj oblasť okolo Bieleho domu a pre chodcov i úsek ulice Pennsylvania Avenue, ktorá spája Biely dom a Kapitol.
 

Vyberte región